Uvjeti korištenja

Svi sadržaji objavljeni na web stranicama www.uho.dkmk.hr zaštićeni su autorskim pravom Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu. Svako neovlašteno komercijalno korištenje navedenih sadržaja bez izričite pisane suglasnosti Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu je strogo zabranjeno i podložno tužbi. To posebno vrijedi za reproduciranje, snimanje, pohranjivanje i obradu u elektronske sisteme. Svi dokumenti, podaci i informacije objavljene na ovim web stranicama namijenjeni su prije svega privatnim potrebama korisnika uz obvezu poštivanja autorskih prava.
Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu ulaže razumne napore kako bi informacije na ovoj internetskoj stranici bile točne i pouzdane u vrijeme njihova unošenja.
Informacije objavljene na ovoj internetskoj stranici korisnik ne smije smatrati temeljem za donošenje značajnih osobnih ili poslovnih odluka stoga su sve odluke donesene na temelju navedenih informacija isključivo u odgovornosti korisnika i Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu isključuje svoju odgovornost za moguće neostvarivanje očekivanja korisnika.
Ova internetska stranica može sadržavati poveznice na internetske stranice trećih strana koje omogućuju korisniku da napusti ove stranice kako bi pristupio sadržajima te druge stranice ili mogu omogućavati da se sadržaji druge stranice prikažu na ovoj web stranici. Kad god je to moguće, takve poveznice će se posebno označiti. Budući da nema nadzor nad dokumentima, podacima, informacijama odnosno ostalim sadržajima koji su na taj način stavljeni na raspolaganje korisnicima, Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu se u potpunosti odriče svake odgovornosti, uključujući ali ne i ograničeno, za točnost, potpunost i dostupnost sadržaja na internetskim stranicama kreiranim od strane trećih strana.
Korištenjem sadržaja ovih web stranica korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz korištenja ovih web stranica te prihvaća koristiti ih za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.
Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu isključuje svoju odgovornost za bilo kakvu izravnu i/ili neizravnu, materijalnu i/ili nematerijalnu štetu, gubitke ili troškove bilo koje vrste koji proizlaze ili bi korisniku ili bilo kojoj trećoj osobi mogli proizaći iz korištenja, nemogućnosti korištenja ili zlouporabe ove internetske stranice odnosno bilo kojih informacija objavljenih na ovoj internetskoj stranici.
Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu pridržava pravo izmjene, dopune ili uklanjanja (privremenog ili trajnog) bilo kojeg sadržaja (informacije, usluge i dr.) ove internetske stranice, u bilo koje vrijeme i iz bilo kojih razloga, bez ikakve prethodne najave ili obavijesti te u potpunosti isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih promjena. Korištenjem web stranica www.uho.dkmk.hr smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o obradi podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.
Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja. O svakoj promjeni ovih uvjeta korištenja korisnici će biti na odgovarajući način i pravovremeno obaviješteni. Izmjene ovih uvjeta korištenja stupaju na snagu s datumom njihove objave na ovim web stranicama.

Politika privatnosti

Web stranica www.uho.dkmk.hr koristi tzv. kolačiće (engl. “cookies”). Kolačići su male tekstualne datoteke koje većina web stranica pohranjuje na uređajima koji se koriste za pristup internetu. Kolačići služe pružanju potpune funkcionalnosti i kvalitetnijeg sadržaja korisniku web stranica. Pohrana kolačića je u potpunosti pod vašom kontrolom, budući da kroz postavke u svom pregledniku može ograničiti pohranu kolačića ili ih onemogućiti. Ako odlučite onemogućiti kolačiće, imajte na umu da neki aspekti ove web stranice možda neće funkcionirati prema očekivanjima.

Upute za upravljanje kolačićima za najčešće korištene web preglednike možete pronaći na sljedećim stranicama:

· Google Chrome
· Mozilla Firefox
· Apple Safari
· Opera
· Microsoft Edge
· Microsoft Internet Explorer

Web stranice uho.dkmk.hr koriste sljedeće kategorije kolačića:

Obavezne – neophodni su za tehničku funkcionalnost web stranice ili pružaju uslugu koju ste zatražili. Ovi kolačići ne pohranjuju informacije koje bi vas mogle identificirati. Sesijski kolačić postavlja se na uređaj korisnika ovih web stranica za vrijeme trajanja njegova posjeta ovim stranicama (trajanje 60 min.)

Statističke – koriste se za prikupljanje podataka o korištenju web stranice (demografski podaci, interesi korisnika i sl.) u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva. Ovi su podaci također anonimni.
Kolačići koji se koriste: Google Analytics, ShareThis.

Marketinške – kolačići treće strane namijenjeni ciljanom oglašavanju temeljem interesa za proizvodima koje ste pregledavali na stranici. Ovi se kolačići temelje na jedinstvenoj identifikaciji vašeg preglednika i internetskog uređaja i mogu se upotrijebiti u svrhu naših oglašivačkih kampanja na web stranicama trećih strana.

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu poštuje privatnost korisnika ove internetske stranice. O korisnicima se ne prikupljaju osobni podaci osim u slučaju kada ih svojevoljno dostavi sam korisnik.

S tim u vezi, Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu će povremeno koristiti osobne podatke o adresama elektroničke pošte korisnika ovih web stranica, radi stupanja u kontakt s korisnikom. Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu neće osobne podatke prodavati ili ustupati trećim stranama ili osobama. Korisnik ima pravo u svako doba zatražiti prestanak daljnje obrade njegovih podataka osim u statističke svrhe, kada osobni podaci više ne omogućuju identifikaciju osobe na koju se odnose.