Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Bok Dennis, ja sam Ana (to mi nije pravo ime) voljela bi s tobom podijeliti neke svoje probleme. Kada sam krenula u peti razred dobila sam mobitel. Na viberu se napravila grupa u kojoj su svi iz mojeg razreda. Sve je bilo super dok nisu krenule svađe. U tim svađama sam ja najviše patila jer si ja sa svima želim biti dobra i pokušavam ih prihvatiti takve kakvi jesu, ali druge osobe ne pokušavaju isto. Osim svađa u grupi bilo je puno svađa i u boxu. Stalno bi me se napadalo za nešto. Puno su me ogovarali i više nisam znala šta da napravim. U šestom razredu je i dalje bilo svađa i tih ogovaranja. Sada sam sedmi razred i ne znam što me još sve čeka. Više nemam samopouzdanja i ne znam šta da radim.

Ana, 13

Bok Ana, hvala ti što si mi se javila i hvala na povjerenju. Mnogo puta sam se i ja našao u situaciji da sam između dvije vatre i na kraju izgorim. Koliko god pohvalno bilo to što pokušavaš stvarati mir i harmoniju među svima, savjetujem ti da to prvo osiguraš sebi. Za očekivati je da će u grupama biti svađa jer kako se kaže “sto ljudi, sto ćudi” ali ako se vrijeđanje tebe nastavlja i dalje, preporučam da pričaš s roditeljima o tome jer će ti oni sigurno znati pomoći. Što god da se u školi dogodi i ne budeš se osjećala ugodno, uvijek se možeš obratiti razrednici, pedagogici ili psihologici. Također, nasilje na internetu uvijek možeš prijaviti i policiji putem aplikacije Red Button ili Centru za sigurniji internet. Uz tebe sam!

Dennis Domian