Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Moj drugar je napravio grupu gde svi mene ogovaraju znam to jer mi je rekao jedan drug sto je isto u toj grupi i ovaj koji je to napravio kaze da je to samo neka grupa za pricanje dok igraju igrice ali nije ja sam pitao da me ubace i ,,Drug"koji je napravio tu grupu govori kako svi koji su u toj grupi govore kako i sam peder ja ga pitam sto on kaze ne znam kada god krenemo pricamo nesto o tebi oni kazu jer mislis na onog pedera ali ja znam da nije tako nego me on mrzi ali ne zelim da nista lose uradim . Sta da radim?

Damir, 13

Dragi Damire, hvala ti što si mi se javio i jako mi je žao zbog ponašanja tvojih “prijatelja” i svega što proživljavaš. Pokušaj ignorirati sve to što govore i ne obazirati se na te uvrede. Uvijek će biti ljudi koji samo žele povrijediti druge i ne razmišljaju o tome kako se te osobe zbog toga osjećaju… Ja bih na tvojem mjestu sve to rekao svojim roditeljima ili nekoj drugoj odrasloj osobi kojoj vjerujem. Ako se radi o prijateljima iz škole, sve to možeš prijaviti i razredniku / razrednici ili školskom psihologu / psihologinji. Također, potakni prijatelja koji ti je rekao za tu grupu da ju prijavi administratorima koji će onda tu grupu ukloniti.

Dennis Domian