Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Hej, Dennis! Opet ja, sorry ako smetam, ali stvarno ne znam kome da kažem, a da mu vjerujem.. Imam problem.. I nije u vezi škole. Imam problem s mojom obitelji. Osjećam se izbačeno, jer sve rade zajedno, ali bez mene. I ponašaju se stvarno ružno prema meni. Kad sam ja u sobu uvijek se smiju, a kad sam s njima, nikad to ne rade. I danas mi je mama rekla, da sam ja kriva što moj brat sad ne smije biti na mobitelu.U zadnje vrijeme me krive za sve, iako nisam kriva. To me počinje bacati u depresiju. Isto tako i s mojim prijateljima.Počeli su me ignorirati, samo zato jer sam rekla da ne volim Fortnite. Svi me izbjegavaju i počinjem gubiti samopouzdanje... Help! 😢😔

DDfan29, 13

Draga DDfan29, hvala ti na javljanju, ali na platformi UHO bavimo se isključivo problemom cyberbullinga. Svejedno, savjetovao bih ti da budeš iskrena i otvoreno razgovaraš sa svojom obitelji, kao i prijateljima, o tome kako se osjećaš i zbog čega, točno ovako kao što si napisala meni. Siguran sam da će ih tvoje riječi malo “prodrmati” i da će s vremenom promijeniti pristup prema tebi. Jesi li kontaktirala Hrabri telefon? Kad se osjećaš tako kao da padaš u depresiju, slobodno ih možeš nazvati na broj 116 111 koji je otvoren svaki radni dan od 9 do 20 sati ili im se možeš javiti putem chata koji je otvoren svaki radni dan od 15 do 19 sati. Sretno i samo hrabro!

Dennis Domian