Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Veronika Rosandić

VERONIKA ROSANDIC

Imala sam dosta brija(odnosno izlazaka s dečkima) u posljednjih godinu dana nakon prekida s dečkom osjećala sam se neispunjeno i tada je sve to počelo.Izlazila sam s deckima koji žive u obližnjem mjestu. Svi ti decki se međusobno poznaju i pomalo druže.Poslije zadnjeg izlaska s deckom iz te ekipe ja sam se zaljubila ali i ostala povrijeđena. On je svima pričao neistinu kako mi je svašta radio,to je sve čula moja sestra koja se jako naljutila na mene i ostala razočarana,nikako joj nisam mogla objasniti da to nije istina.Nakon toga sam se pomalo zatvorila u sebe i oko sebe napravila neki (kako ga ja zovem) zid.Ne dopuštam da mi ni jedan dečko priđe i nisam im emocionalno dostupa.Iako je od toga prošlo i više od pola godine još uvijek kad ga susretnem osjećam tjeskobu srce mi brzo zakuca ali se i jos uvijek osjecam povrijeđeno.On je nakon toga brzo krenuo dalje a ja nisam.

2010, 16

Draga 2010, hvala što si mi se javila, ali mi se ovdje bavimo isključivo temom cyberbullinga. Žao mi je što se tako osjećaš, ako želiš, možeš o tome popričati sa stručnjacima iz Hrabrog telefona pozivom na broj 116 111 koji je otvoren svaki radni dan od 9 do 20 sati. Javiti im se možeš i putem chata koji je otvoren svaki radni dan od 15 do 19 sati. Iako su te brojni dečki povrijedili, znaj da vrijeme sve liječi i budi sebi najbinija, radi na sebi u uči se voljeti.

Veronika Rosandić