Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Maša Zibar

MASHIN' THE BEAUTY

Bok Mašo. Prije svega, moram ti reć da si mi vrlo simpatična, imaš svoj stav, i imaš odličan karakter. Baš zato sam se odlučila tebi javit. Naime imam ja svojih problema... jako sam emotivna, pogotovo kad je riječ o meni dragim i bliskim ljudima. Nekad se neznam sa sitnicama nosit, znam se jako brzo uvrijedit, al isto tako znam se i šalit na svoj račun... e sad... što se problema tiće. Nije vezano za mene. Više za moju bff... volila bih joj dat neki dobar savijet. Stalno se mislim o njoj i koliko je jadna propatila u životu. A nije to ničim zaslužila. Bolju osobu od nje nisam upoznala. Ima velikih problema s mlađim bratom i nekim dugovima za koje ona nije kriva. Ubija se od posla i radila je i po 12 sati bez stanke kao konobar u Splitu za nekih 7 000 kn misečno i to skupa s mančom. Kad kažem dugove. Ne mislim na 10 000 kn. Mislim na 100 i više tisuća pa čak eura. Ovdje neće sve stat. Mogla bi bar peteroduplo više napisat. Stvar je u tome što ona to sama plača. Režije. Kredite..i još...

243..., 23

Draga 243…, hvala ti na javljanju i na komplimentima, ali mi se ovdje bavimo iskljucivo problemom cyberbullinga.

Maša Zibar