Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Bernardo Brezni

ARCHER7

Bok Arčer, tvoj sam veliki fan i želim jednog dana biti kao ti streamanje igrica. Problem nisam baš dobar i stalno me vrijeđaju ostali u chatu kad igramo. Isključivao sam chat, ali onda mi fali druženje. Pomogni mi.

Niko, 13

Hej Niko, hvala ti prije svega na javljanju i podršci , puno znači. Žao mi je čuti da te vrijeđaju na temelju gameplaya ali to ti je danas “normalno” i ja dobivam takve komentare bez obzira na subove, ostali jutuberi također tako da nisi sam u tome svemu prijatelju. Streamanje donosi puno toga dobrog ali ponekad i loše stvari a toga uvijek ima, moraš biti spreman na to.Imaš filetere na youtubeu i možeš ih sve filtrirati tako da ni ne vidiš ružne komentare, tako barem ja readim hah. Možeš ih zamolit da prestanu jer želiš samo igrati i brusiti skillove a ne slušati njihove uvrede, al kažem filter+ignorirranje = najbolja solucija.No ako baš nastave i dalje i ako ti bude jako smetalo poruke snimi kao dokaz i pokaži ih svojim roditeljima oni će znati kako reagirati, a ako se ti budeš osjećao loše zovi Hrabri telefon za djecu 116 111 koji je otvoren svakog dana od 9 do 20 sati. Javiti se možeš i putem maila i chata. Eto majstore ovo je najbolje što ti mogu reći, a najbitniji savjet je da ignoriraš i budeš svoj i ako to uspiješ tko zna možda me prođeš u subovima jednog dana. Drž se frende i samo naprijed. 🙂

Bernardo Brezni