Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Bok, ovo nisam nikome rekao, ali saznao sam da jedan moj "prijatelj" ima grupu na viberu u kojoj me ogovaraju i govore svakakve grozote, ali to nije sve, u njoj je i jedan učitelj koji mi se ruga cijeelo vrijeme od početka mojeg školovanja, jer sam debel. A taj je učitelj moj razrednik 😓. Na kraju 5.razreda mi je zaključio 4 jer nisam htio izdati svoju sestru da je smo jednom loptom pogodila sat u učionici tjelesnog. Sat se nije razbio, ali je on bio jako bjesan. MOLIM TE POMOZI, JER JEDINO TEBI VJERUJEM 😥

Kiki, 12

Dragi Kiki, hvala ti na javljanju i podršci! Puno mi to znači! Jako mi je žao što prolaziš kroz to, ali znaj da to ne moraš trpjeti jer to što ti se događa je nepošteno, pogrešno i neprihvatljivo ponašanje. Prvo i osnovno, moraš to reći svojim roditeljima, isto ovako kao što si napisao meni. Ne boj se i povjeri im se! Ne znam tko ti je rekao za tu grupu, ali ako je ta osoba u toj grupj, zamoli ju da screenshota uvrede o tebi i da prijavi tu grupu. Te screenshotove sačuvaj kao dokaze i obavezno se, možda zajedno s roditeljima, obrati školskom psihologu ili pedagogu, ili ravnatelju/ravnateljici. Nijedan učitelj se ne smije tako ponašati. Moraš ga prijaviti jer je njegovo ponašanje nedolično. Zato reagiraj i učini sve što je potrebno da se njegovo nasilje i nasilje drugih učenika zaustavi. Drži se, uz tebe sam i sretno!

Dennis Domian