Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Veronika Rosandić

VERONIKA ROSANDIC

Ćao Veronika,nadam se da ne smetam..u slučaju da je suprotno biću brza..pogledala sam tvoj video i pronašla sam se..tiče se,, drugarstva,, preko interneta..sumnjam da mi se ta osoba predstavlja stvarnom kakva je..govori da je musko i sve to ali ne zeli ni da šalje glasovne niti ništa. Slao mi je svoje slike i ono mislim da su fake..ali ne znam.. sta da radim..? Inače hvala ti unaprijed❤️❤️

nijebitno, 15

Draga moja, hvala ti na javljanju! Poznanstva preko interneta mogu biti opasna jer nam internet nudi anonimnost. Osobe s lošim namjerama mogu nam se lažno predstavljati i tako nas dovesti u zabludu. Dobro je što si sumnjičava jer je previše slučajeva poznanstava preko interneta završilo loše, a najčešće se radi o pedofiliji. Ne bismo trebali ni prihvaćati osobe koje ne poznajemo uživo, niti stupati s njima u kontakt. Budući da imaš neki predosjećaj da je u pitanju prevarant, vjerojatno je to zato što on to stvarno i jest. Mislim da ne bi imala taj osjećaj bez razloga. Bilo bi najbolje da prekineš komunikaciju s njim i blokiraš ga. Ako te ikojim putem ponovno pronađe i počne te zastrašivati, ucjenjivati nečime ili ti prijetiti, ne smiješ se dati uplašiti, nego to moraš reći svojim roditeljima, te prijaviti policiji. Ako si iz Hrvatske, to možeš učiniti i putem aplikacije Red button, a prijavi i Centru za sigurniji internet. Iskreno se nadam da do toga neće morati doći. Sretno!

Veronika Rosandić