Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Veronika Rosandić

VERONIKA ROSANDIC

Zdravo! Pre svega zelim da se zahvalim sto izdvajate svoje vreme na mene... Naime na instagram sam objavila svoju fotograiju na kojoj mi se octavaju obline i nije me bilo sramota,niti bilo sta drugo,jer se nisam stidila svoga tela. Nakon nekog vremena dobila sam screen-ove na kojima osobe koje znam iz vidjenja postavljaju moju sliku na story i komentarisu je, te pisu svakakve ruzne poruke i komentare na moj racun. Fotografiju sam uklonila sa profila,ali je oni imaju i salju je jedni drugima.. Problem mozda nije veliki,ali me sve to brine...(Fotografija nije eksplicitna,sedim na stolici u skoli.. Samo sto izgleda kao da sam napravila da mi obline budu u prvom planu.)

Blackangel941, 15

Draga Blackangel941, razumijem tvoj problem i hvala što si mi se javila. meni se slično događalo kada sam znala objaviti fotografije u badiću… Neka te to ne brine, voli sebe kakva jesi, pa i ako poželiš to pokazivati online – to je tvoja odluka, samo onda moraš biti spremna na takve situacije. Dobro je što se ne stidiš svog tijela, ali ubuduće pazi da ne objavljuješ fotografije koje drugima mogu dati povoda za zlostavljanje jer vidiš gdje to može dovesti. Međutim, moraš znati da te nitko nema pravo vrijeđati i da se svaki oblik nasilja mora prijaviti. Teško je sada spriječiti to širenje fotografije jer ne znaš tko ju sve ima, ali znaj da te screenshotove koje si dobila možeš prijaviti policiji, a ako si iz Hrvatske možeš to prijaviti i putem aplikacije Red button na stranici http://www.mup.hr i Centru za sigurniji internet. Žao mi je što ti se to događa i nadam se da će se ubrzo cijela situacija smiriti. Savjetujem ti da otvoreno razgovaraš s roditeljima o tome, a ako će ti biti teško slobodno se povjeri i školskom pedagogu/psihologu i oni će ti pomoći. Sretno!

Veronika Rosandić