Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Bernardo Brezni

ARCHER7

Nemam snap, a pokazao mi je prijatelj iz druge smjene da drugi iz mog razreda stalno stavljaju memove o meni i ismijavaju me. Ako i reportam preko njega, ništa se neće dogoditi, ne znam što da radim. Uživo se još prave ok, ali na snapu i tko zna gdje još su užasni.

Johnny001, 14

Ej prijatelju, dobro da si se javio. Iskreno fakat mi je žao što prolaziš kroz to, moj savjet je da ih i dalje reportaš. Probaj frendu reći da zajedno reportate ili možda više vas da reporta jedan te isti snap story jer ako je samo jedan report mala je vjerojatnost da će ga maknuti i možeš staviti pod “Harassment & Bullying” ili “Hate Speech”. moderatori će to sve onda ukloniti i bit će sve 5, a cijela prijava će bit anonimna tak da se ne brineš. Možeš probat ekipi iz razreda koja ti to radi reći da si saznao slučajno šta ti rade i da to stvarno nije oke i zamolit ih da prestanu, znam da zvuči sad kao da si slabić zato što ih moliš al vjeruj mi svejedno to napravi jer nećeš ispasti slabić nego baš kontra, zato što rijetki se to usude direktno riješiti. Ako i dalje ne prestanu s tim onda moraš reći roditeljima i razrednici, oni će znati što treba dalje napraviti i naravno školskom psihologu da ih uzme na red jer to stvarno nije način. Bilo bi ekstra kad bi ti frend napravio screenove tih mimova i ostale uvredljive stvari koje rade da imate dokaz koje možeš pokazat roditeljima, tak da će oni znat reagirat i spriječiti ismijavanje. Nadam se da sam ti pomogao, drž se majstore !!

Bernardo Brezni