Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Dragi Dennis,obracam ti se iako mi vjerojatno ne mozes pomoci u vezi ovoga ali mozda imas ideju ili savjet,naime ovoga ljeta na twitteru se pojavio profil zvan lovemunsigra koji je prvo bio profil koji je spajao druge ljude na twitteru da kao budu u vezi,ja sam tom profilu napisala sa svog anonimnog twittera o tome kako sam zaljubljena u osobu koja je mlađa od mene i oni su mi tada odgovorili kao da to je ok . ali onda su počeli da pišu uvrede jednoj curi i pisali su joj da se ubije ,i onda su napisali tweet s kojim su htjeli da ispadne kao da bi ja pisala to a ja NIKAD ne bih napisala takav tweet : a tweet su napisali kao da ja ne bi dijelila osobu u koju sam zaljubljena,a nije istina da bi isla pisat takav tweet,niti bi ikog vrijeđala,a mislili su i da je prijateljica moja iza toga profila koji je počeo da vrijeđa. kasnije je taj profil obrisao se ,ali sada su se opet pojavili i počeli da vrijeđaju tu jednu curu koja je prijateljica te jedne moje prijateljice

Matea, 25

Draga Matea, hvala ti na javljanju! Obavezno prijavi taj account, a neka to učine i ostali. Cura kojoj su pisali uvrede i poticali ju na samoubojstvo može slučaj prijaviti i policiji. Dobro je screenshotati takve neprimjerene i zlostavljačke sadržaje i sačuvati ih kao dokaz za policiju. Online nasilje može se prijaviti i Centru za sigurniji internet i na aplikaciji Red button na stranicama http://www.mup.hr. Svaki se oblik nasilja mora prijaviti, pa ti je moj savjet da to tako preneseš i toj djevojci. Čuvajte se!

Dennis Domian