Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Znaci dennise.... Ima vec 2 godine sam u novoj skoli i trpim uvrede kao "glupaco" i ima jos znaci ja iance pjevam u zboru (solo) i sada pjevam na priredbama za svoj razred... Ali zbog toga me ljudi shvacaju kao razmazeno deriste i na znam zasto... Poceli su mi i slati poruke kao... "kravo","ubi se"sa anonimnih brojeva,meni je najveci problem sto ja to nemogu nikome reci jer ce me onda cile skola prozvat tuzibabom i poceti ce me jos vise vrijeđat.... Dennise molim te pomozi mi... I molim te nemoj da se jos strucnjaci ubace dobro sam zasada ako postane ozbiljnije javit cu se strucnjacima...

Red devil, 12

Draga Red devil, hvala ti što si mi se javila i povjerila. Žao mi je što to prolaziš i razumijem da misliš da će te smatrati tužibabom ako to kažeš razredniku/razredinici ili nastavnicima, ali zato ti savjetujem da to kažeš roditeljima, iskreno i otvoreno, ovako kao što si i meni. Ako želiš, te poruke možeš screenshotati i prijaviti anonimno policiji na Red button na stranici http://www.mup.hr i Centru za sigurniji internet. Ako te to sve počne jako smetati, možeš se obratiti i školskom pedagogu ili psihologu i razgovarati s njima, ne mora te biti sram, a možeš reći i da ne želiš da drugi za to saznaju, nego da samo trebaš savjete kako se nosit s tim. Sretno!

Dennis Domian