Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Hej Dennis ja sam Petra i kroz tvoje videa sam videla da znas da daš dobar savet pa sam odlučila tebi da se javim! Imam decka koji je stariji od mene 2 godine i to je sve počelo kao i svaka veza lepo i slatko ali sve što smo dublje ulazili u tu našu vezu on je nekako poceo da se menja...Trazio je da mu preko poruka saljem svoje privatne slike i posto me je pritiskao u jednom trenutku sam i pristala... Posle toga počeo me je siliti i na seksualne odnose ali kada sam rekla ne, zapretio je da ce okaciti moje privatne slike na internet... Ako pokušam da raskinem sa njim ili da kazem nekome postavice slike na internet... Ne znam šta da radim nikako ne vidim izlaz iz ove situacije... Nadam se brzom odgovoru -Petra

Petra ❤️, 15

Draga Petra, hvala ti na javljanju i na iskazanom povjerenju. Ne boj se njegovih prijetnji i ne pristaj na ono što ne želiš! Ne odgovaraj mu više, blokiraj ga i screenshotaj njegove poruke u kojima ti prijeti, odnosno u kojima te ucjenjuje da će postaviti tvoje privatne slike na internet. Svakako o tome pričaj s roditeljima, a ako je iz tvoje škole, onda i s nastavnikom, razrednikom, školskim psihologom ili pedagogom. Znam da je to jako teško, ali ako im objasniš ovako kao što si meni, siguran sam da će razumjeti. Nema sad veze što si mu poslala, nemoj da te to sprečava u tome da se povjeriš roditeljima ili da te zbog toga sram. Učinila si to jer si bila pod njegovim pritiskom, ali više ne moraš biti! Moraš to prekinuti jer nitko ne zaslužuje biti žrtvom takvog nasilnika. Možeš ga prijaviti na aplikaciji Red button ili osobno policiji, te Centru za sigurniji internet. Ponavljam ti da se ne bojiš njegovih prijetnji, već da prijaviš zlostavljača jer se svaki oblik nasilja mora prijaviti. On to će to možda u budućnosti raditi i drugim curama ako ga ne prijaviš, zato moraš biti hrabra. Ako se budeš osjećala loše u vezi svega toga, možeš nazvati Hrabri telefon i razgovarati sa stručnjacima. Uz tebe sam, drži se i sretno!

Dennis Domian