Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Ima jedan djecak iz moje škole... 7/8 dana za redom mi piše u dm-u na instagramu dobro jutro big mac-u koliko si pojela hamburgera za doručak? To se zapravo ne dešava samo preko poruka nego i u školi u školi vec 2 tjedna ali od kako je otkrio moj insta desava se preko poruka. Pokusala sam ga blokirati ali valjda postoji neki bag i svaki put mi moze poslat poruku. U školi nije toliki problem jer stvarno imam odlicne prijateljice koje me brane. Rekla sam im i za poruke, one su me opet pokusale obranit ali bezuspješno... roditeljima ništa ne govorim jer se bojim da ce izazvati scenu.. iskreno me vrijeđa i više nego samo ujutro mislim da je to samo zbog moje debljine. Ako cemo iskreno ni on nije svetac sto se tiče kilograma. Molim pomoc dali da se branim istom mjerom (da ga vrijeđam jos vise) ili da samo šutim?

Bijeli Dinosaur, 13

Draga moja, hvala ti na javljanju! Nikako mu nemoj odgovarati uvredama, nasilje nikad nije rješenje. Reći ću ti nešto što će ti možda zvučati vrlo glupo, ali moguće je da to radi zato što mu se sviđaš. Zato mu iskreno reci da ti to smeta, da te nitko nema pravo vrijeđati i nemoj se spuštati na njegovu razinu. Vidjet ćeš onda kako će reagirati, a ako slučajno nastavi s takvim ponašanjem, obavezno ga prijavi jer to ne moraš trpjeti, a ne smiješ se ni privikavati da ti to bude normalno jer nije. Žao mi je što ti to radi i ako nastavi, reci to roditeljima i neka naprave scenu 😉 Nemoj šutjeti! Ako želiš, možeš zatražiti i pomoć admina na Instagramu (u Postavkama na svom profilu) i prijaviti im grešku s blokiranjem. Sretno!

Dennis Domian