Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Zdravo Denise! Ne želim da izbegnem problem koji se dešavao u osnovnoj školi i treba mi tvoja pomoć. Postoji jedan dečak iz razreda koji je apsolutno svakog dana zlostavljao pojedince a drugima manipulisao. Užasno je za gledati. Čak je svakodnevno tukao i psihički zlostavljao jednog dečka sa smetnjama. Polomio mu je telefon, vređao, udarao, omalovažavao. Drugi su stojali sa strane. Gledali su. A ja, morala sam da reagujem. Nekoliko puta sam obavestila razrednog starešinu i pedagoga. Nisu reagovali a dečak je patio iz dana u dan. Plakala sam svakog dana zbog toga. Taj siledzija je imao neke prednosti, roditelji mu rade na sudu pa mu niko ništa nije mogao a taj dečak je bio previše uplašen i tih da nije mogao da se izbori za sebe. Nisam to mogla da gledam, ućutkivali su me i profesori i škola. Potukla sam se na kraju, nije to za devojcicu ali su me uvek ucili da se nasilju stane na put. Završila se osnovna škola ali to nije razlog da prestanem da se borim protiv nasilja. Šta da radim?

Ana, 14

Draga Ana, hvala ti što si mi se javila i žao mi je što imaš takvo iskustvo. Ova platforma je namijenjena isključivo pitanjima i savjetima iz područja nasilja na internetu. Mislim da se i dalje trebaš boriti protiv nasilja, ali ne nasiljem. Ako imaš priliku, svakako se obrati psiholozima koji ti sigurno mogu dati savjet kako to činiti. Sretno!

Dennis Domian