Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Tata me je ostavio kada sam imao 3 godine tojest izgubio me je u sezoni i onda su se moji razveli. Sada živim s mamom kod njenog decka ili ti mog očuha. On često mojoj mami govori da je glupa a prema meni se ponaša kao prema smeču. Kad nesto akzem on je protiv mene uvijek me vrijeda i psuje mi. Ne znam sta dalje,ne zelim zamisljati svoju buducnost ovdje kada ne znam da li cemo otici moja mama ne zeli a ja nisma siguran. Jer smo renovirali stan i dosta novca ulozili i namucili se. I ako odmeo bio bi veliki gubitak. MOLIM TE MI RECI STA DA RADIM😔 i zaboravio sma napomenuti da on i svaki dan popije po 7,8 limenki piva.

Anonimni, 13

Dragi Anonimni, hvala ti što si mi se javio. Jako mi je žao što to prolaziš. Ovaj slučaj koji ti opisuješ je slučaj za Centar za socijalnu skrb, te za policiju. Nitko te nema pravo vrijeđati, a ni tvoju mamu! Ako je mama preslaba za to, sljedeći put kad dođe do takvog ponašanja od strane tvog očuha, ti budi mamin heroj i nazovi policiju! Znam da si još vrlo mlad, ali vjerujem da ti to možeš. Nemoj mu se suprotstavljati niti mu odgovarati na uvrede, pogotovo ako je u alkoholiziranom stanju. Jednostavno nazovi policiju i reci da je očuh pijan, te da vrijeđa i psuje tebe i tvoju mamu i zamoli ih da dođu. Vidjet ćeš da će mami na kraju biti važnija vaša sreća, nego ikakav sređeni stan. A od onda će sve biti lakše i za tebe, i za nju. Drži se, uz tebe sam i samo hrabro!

Dennis Domian