Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Jedan lik mi se je javio na Instagram da me voli i da želi da se slikam gola, ja sam rekla ne i blokirala ga , no nekako se je opet javio i prijavila sam ga , no ništa ne znači i sada mi je počeo prijetiti tako što je rekao da zna gdje živim i da će mi doći kući i ubit me.

Laura, 15

Draga Laura, hvala ti na javljanju! Žao mi je što ti se to događa, ali ne boj se njegovih prijetnji i dobro je što se nisi slikala gola! Ne odgovaraj mu, blokiraj ga na svemu gdje ti se javi i screenshotaj njegove poruke u kojima ti prijeti kako bi ih imala kao dokaz, te prijavi administratoru. Obavezno to reci roditeljima, nastavnikom, razrednikom, školskim psihologom, pedagogom ili nekom drugom odraslom osobom kojoj se možeš povjeriti jer će oni znati kako te zaštititi. Možeš ga prijaviti na aplikaciji Red button ili osobno policiji, ili Centru za sigurniji internet. Ponavljam ti da se ne bojiš njegovih prijetnji, već da prijaviš zlostavljača jer se svaki oblik nasilja mora prijaviti. Ako znaš tko je to, bilo bi najbolje da ga zajedno s roditeljima prijaviš policiji. On to možda radi i drugim curama ili će raditi u budućnosti ako ga ne prijaviš, zato budi heroj i samo hrabro. Ako se budeš osjećala potreseno zbog svega, možeš nazvati Hrabri telefon i razgovarati sa stručnjacima. Želim ti svu sreću!

Dennis Domian