Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Bok, mene djeca u školi zezaju jer sam tanka i ne mogu se udebljati, govore mi da sam anoreksična i ružna i to su počeli raditi preko mog instagrama preko lažnih profila i koliko god da ih blokiram oni naprave nove profile. Imaš li neki savjet za mene?

Anna, 13

Draga Anna, hvala ti na javljanju! Žao mi je što si žrtva nasilja, ali ne smiješ dozvoliti da te itko vrijeđa niti tolerirati nasilje. Obavezno razgovaraj i s roditeljima o svemu što ti se događa i kako se zbog toga osjećaš. Na Instagramu u postavkama stavi profil na privatno da te ne mogu pratiti svi, nego samo oni koje sama odobriš, a odobravaj samo one koje poznaješ. Zlostavljače nastavi blokirati i ne odgovaraj im. Njihove poruke možeš screenshotati i prijaviti ih policiji na Red button na stranicama http://www.mup.hr i Centru za sigurniji internet. Ako se zbog svega budeš loše osjećala, i školski pedagog/pedagoginja ti mogu pomoći, ne treba te biti sram obratiti im se jer su oni stručnjaci koji rade u školama kako bi vam pomogli. Ako želiš, možeš nazvati i Hrabri telefon za djecu na broj 116 111 koji je otvoren svaki radni dan od 9 do 20 sati. Ako ti je lakše tipkati, možeš im se javiti i putem chata koji je otvoren svaki radni dan od 15 do 19 sati. Siguran sam da će ti razgovor o tome pomoći. Drži se i sretno!

Dennis Domian