Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Maša Zibar

MASHIN' THE BEAUTY

Mašo,htijela sam se obratiti zenskoj osoba ma sam tebe izabrala.Moje dvije prijateljice (13) su otisle na Omegle,dat cu im nadimke “Mara i Nola” Bile su na omegle i upoznale tu jednog momka koji se predstavio da ima 16,pozvao ih je u stan.Nola je htijela ici Mara je bila neodlucna,zvale su mene ali nisam htijela.Nola je tako reci “prisilila” na neki nacin Maru pa su otisle na drugi kraj grada tu je bio jos jedan momak ,pohvatali su se i ispale najvece kurve.Noli se to svidjelo a i Mari ali ja sam Mari rekla da to nije trebala i poslusala me.Noli sam govorila isto ali gurala je po svom.Nakon toga Nola se jos 2 puta nasla sa tim momkom,a Mara takodje 2 put.Kako?Gdje? Ilda je od majke ukrala kljuceve i iskopirala vratila u torbu usla u stan njenih rodjaka i tu se sve desilo.Jednog smo dana Mara i ja otisle u taj stan da pospremimoMara je predlozila da pozove te momke a ja sam rekla nemoj ali ona je uradila to.Ja sam naivno vjerovala da su oni dobri,na kraju sam ispala kurva. Kajem se

Luca, 13

Draga Luca, hvala ti što si mi se javila i žao mi je što imaš takvo iskustvo, ali ova platforma je namijenjena isključivo pitanjima i savjetima iz područja nasilja na internetu.

Maša Zibar