Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Bok Dennis pratim te već jako dugo i stvarno uživam u tvojim videima. Moj problem je taj što imam svoj pogled na stvari i vodim svoj blog, ali ljudi iz mog razreda me ne razumiju jer bolujem od smanjenja plućnog raspona i to mi dosta otežava školovanje i život općenito, jer u jednom trenutku se samo počnem tresti i padnem u nesvijest. Svi me zovu padavica i ostavljaju svakakve komentare na moj blog. Čak su me znali i tući u školi, a nemam dovoljno hrabrosti reći to nekome. Uprava moje škole ništa ne poduzima i već se stvarno plašim. Pls help obožavam tvoj rad i sviđa mi se to što predstavljaš. ❤️❤️❤️❤️

Kaća, 13

Draga Kaća, hvala ti što si mi se javila i žao mi je što si u takvoj situaciji. Drago mi je da imaš svoj pogled na stvari, toga se i drži i ostani svoja unatoč svemu! Sve te ružne komentare prijavljuj i briši. Prije toga ih screenshotaj da bi imala dokaz, a prijavi ih online Centru za sigurniji internet i na Red button na stranici http://www.mup.hr. Ne odgovaraj na provokacije i ne spuštaj se na njihovu razinu. Pretpostavljam da su tvoji roditelji upoznati s time ako je upoznata i uprava škole, a budući da škola ne reagira kako bi trebala, zovi policiju. Svaki put kad te netko želi tući, zovi policiju i prijavi to jer se svaki oblik nasilja mora prijaviti. Nitko te nema pravo vrijeđati, a pogotovo tući. Moraš skupiti hrabrosti i spriječiti zlostavljače! Ako želiš razgovarati sa stručnjacima, možeš nazvati i Hrabri telefon za djecu na broj 116 111 koji je otvoren svaki radni dan od 9 do 20 sati. Ako ti je lakše tipkati, možeš im se javiti i putem chata koji je otvoren svaki radni dan od 15 do 19 sati. Drži se i sretno!

Dennis Domian