Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Book Dennis moje osramoćene na instagramu počinje prije 1godinu moja prijateljica tada naj bolja imala profil na koje je stavljala moje slike koje su bile u badekostimu i slike koje je radila krišom ja to nisam znala sve dok mi nije prijatelj pokazao ja sam ju zamolila da to izbriše jer su mi se svi u školi smijali i izrugivalime nisam imala snage reci to učiteljima i roditeljima jer nisam osvetoljubiva i nikada nikome nebi napravila nikome ništa loše to i dalje traje trenutno na profilu ima 45 fotografija mene ali znam da će joj život vratiti ti su mi omiljeni YOUTUBER i imam sad malo vise samopouzdanja volim te molim te anonimno😇

Remix, 12

Draga Remix, hvala na javljanju, žao mi je što to prolaziš, to ti nažalost nije prava prijateljica. Ne znam kako to netko nekome može učiniti. Te slike moraju biti uklonjene s Instagrama, zato ih obavezno prijavi da se uklone. A ti moraš skupiti snage i hrabrosti i reći to roditeljima. Objasni im ovako kao što si i meni i oni će razumjeti. Možete i zajedno otići do razrednika/razrednice, ili školskog psihologa/pedagoga, ako Instagram ne ukloni te slike kako bi to onda učinila ta djevojka. To ne znači da si osvetoljubiva, nego da se zalažeš za sebe i da ne dozvoljavaš da se netko tako prema tebi ponaša. Zato te potičem da to učiniš i zaustaviš njezin bezobrazluk. Ne moraš trpjeti izrugivanja, i ne smiješ tolerirati nasilje. Svaki oblik nasilja se mora prijaviti, zato to nemoj trpjeti! Možeš ti to, uz tebe sam!

Dennis Domian