Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Maša Zibar

MASHIN' THE BEAUTY

Dobar dan, znaci ja trebam pomoc,vec neko vrijeme u skoli se rade razno razni profili i tamo me maltretiraju izmisljaju lazi o meni,lazu kao vidi kako si zgodna ja bi imao odnos s tobom, 2 sam razred srednje i doista mi se to vise ne slusa,lazu kako sam losa u skoli i na praktičnoj nastavi 😟 Help me please Lijep pozdrav 💕

Tina, 16

Draga Tina, hvala ti što si mi se javila! Nisam točno razumjela objavljuju li to na tvojem profilu putem lažnog profila ili na tim lažnim profilima? Ako to rade na lažnim profilima, obavezno prijavi te profile adminu platforme, a možeš i na Red button, aplikaciju policije, te na stranicama Centra za sigurniji internet. Ako putem lažnih profila objavljuju po tvom profilu, također prijavi profile, ali i sadržaje koje pišu. Screenshotaj te poruke i pokaži roditeljima ili nekoj odrasloj osobi u koju imaš povjerenja, te razredniku/razrednici ako te osobe iz škole idu u tvoj razred. Isto tako bi bilo dobro da ih prijaviš školskom pedagogu/psihologu ili ravnatelju/ravnateljici. Moraš ih spriječiti u tome što rade! Ako možeš obrisati te sadržaje, svakako obriši, te blokiraj te profile. Zaštiti svoje račune tako da ih postaviš na Privatno i da sama možeš odlučiti koga prihvaćaš, a prihvaćaj samo one koje poznaješ i kojima vjeruješ. Žao mi je što si se našla u takvoj situaciji, nadam se da ćeš ju uspjeti riješiti! Sretno!

Maša Zibar