Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Ovako, već jedno godinu dana mi se javlja jedan dečko i piše mi ne primjerene poruke na instagramu. Blokiram ga i on mi se opet javi i tako iz dana u dan. Već je postalo uhođenje, zna gdje sam, šta radim i s kim sam. Ne znam šta da napravim jer se javlja sa fake profila i ne znam tko je.

ll24, 17

Draga ll24, hvala ti na javljanju. Zvuči zastrašujuće, žao mi je što to proživljavaš. Savjetujem ti da staviš svoj profil na Privatno, tako da moraš prihvatiti onoga tko te želi pratiti, a prihvaćaj samo poznate. Isto tako, na svom profilu u Postavkama (klikni na tri crtice u gornjem desnom uglu) klikni na Obavijesti – Izravne poruke – Zahtjevi za poruku – Isključeno. To bi te trebalo zaštititi od njegovog uznemiravanja, ali ako te i dalje bude nekako kontaktirao ili ako ga se bojiš, savjetujem ti da obavijestiš policiju i pokažeš im njegove poruke. Naravno, razgovaraj s roditeljima o tome, a možete i zajedno otići na policiju ili ih nazvati. Oni mu mogu ući u trag tako što će doći do njegove IP adrese ili broja mobitela, za što je bitno da sačuvaš poruke. Iskreno se nadam da do svega toga neće morati doći, nego da će te napokon prestati maltretirati. Drži se i sretno!

Dennis Domian