Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Dobar dan Dennise sada cu ti ispričati što mi se desilo preko instagrama. Znači prije otprilike 2 tjedna mi je neki lik počeo slati poruke ja sam ga prihvatio i pitao ga tko je on on je počeo pričati da će mi on biti najveća noćna mora. Ja sam mu usao na profil i vidio da ima 21 godinu tj. pisalo je ja sam tek rad saznao što je pedofilija ili kako već. Počeo mi je slati prije teče poruke da ako mu se ne slikam da će me ubiti itd. Ne znam sto da napravim možeš li mi dati par savjeta. Znaj da sam tvoj najveći fan i obožavam SBS. Pozdrav

Krpica, 12

Dragi krpica, hvala ti što si mi se javio i povjerio. Žao mi je što ti se to događa. Kao prvo, ne boj se njegovih prijetnji i nemoj mu se slikati. Savjetujem ti da prvo taj razgovor screenshotaš kako bi ga mogao sačuvati kao dokaz, a onda da ga blokiraš i prijaviš Instagramu jer se svaki oblik nasilja mora prijaviti. Obavezno te screenove pokaži roditeljima ili nekoj drugoj odrasloj osobi u koju imaš povjerenja i reci da si ga blokirao. Možeš ga prijaviti i na aplikaciji Red button i Centru za sigurniji internet, a možeš i osobno otići na policiju zajedno s roditeljima i prijaviti slučaj. Oni mogu doći do njegovog broja mobitela, e-mail ili IP adrese i ući mu u trag. Takve zlostavljače se mora zaustaviti na vrijeme dok ne počine još težu štetu od ove koju je sada tebi psihički nanio. Drži se i samo hrabro, uz tebe sam! Sretno!

Dennis Domian