Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Dennise... ja želim biti youtuber i objavljujem videe na yt (radi se o animacijama). Dječak iz mog razreda mi non stop piše poruke da sam glup i da sam jadan i to pred cijelom školom govori. Sramoti me jako a pola njegovih riječi nije istina i on prolazi s 3 a ja s 5.00

David, 13

Dragi Davide, hvala ti što si mi se javio! Žao mi je što te taj dječak vrijeđa, ali time ne sramoti tebe nego sam sebe! Vjeruj mi. Iz tvoje priče vidim da si pametan i kreativan i da si dobra osoba, i na tome ti svaka čast! Njegove komentare uživo jednostavno ignoriraj, ne spuštaj se na njegovu razinu jer ti si puno višlje od njega. Nažalost neki ljudi imaju potrebu vrijeđati druge kako bi se sami osjećali bolje jer su previše ljubomorni i zavidni zbog tuđe sreće, uspjeha ili nečega što vole raditi, a oni to ne mogu ili ne znaju. Oni ne znaju kako biti sretan zbog drugih. Nažalost. Tako da to nemoj uzimati k srcu i shvaćati osobno jer taj dječak ima problem, a taj problem je manjak samopouzdanja. Ti se drži toga što voliš raditi, budi ustrajan i uporan i uživaj u tome! Njega možeš blokirati i njegove poruke prijaviti, a bilo bi dobro da o tome pričaš i s roditeljima ili nekom drugom odraslom osobom u koju imaš povjerenja. Ako ti bude teško nositi se s njegovom zavisti, možeš se obratiti i nastavnicima, razredniku/razrednici ili školskom pedagogu/psihologu i netko od njih će ti pomoći da ga se smiri. Ako to sve ode jako daleko, znaj da se možeš obratiti i policiji i prijaviti njegovo maltretiranje. Drži se i sretno! Uz tebe sam!

Dennis Domian