Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Veronika Rosandić

VERONIKA ROSANDIC

Skola:svaki me dan maltretiraju u skoli obratila sam se odraslima(profesorima)ali ih nije briga...psuju,guraju,udaraju... Mobitel:idem u Instagram i jedan covjek(neznam ga)mi dalje slike testisa...i mene trazi moje slike i zove me i trazi broj i sve ja ga blokiram ali preko drugih profila mi salje poruke... Ovo je istinito sve jako te volim,moj si idol i nadam se da cemo se upoznati ❤️❤️❤️

Marija, 12.4

Draga Marija, hvala ti što si mi se javila i povjerila. Žao mi je što ti se to događa! Što se tiče škole, najbolje bi bilo da tvoji roditelji odu u školu, ili da se obratiš školskom pedagogu/psihologu, budući da profesori ne reagiraju. Što se tiče sextinga na Instagramu, obavezno zatvori svoj profil za javnost. To možeš učiniti u Postavkama na svom profilu gdje ćeš odabrati da ti profil bude na Privatno. Tako ćeš moći sama birati koga želiš prihvatiti za pratitelje, a to neka budu samo osobe koje poznaješ. Što se poruka tiče, ne prihvaćaj zahtjeve za poruke od ljudi koje ne poznaješ, nego ih izbriši, blokiraj, a ovakve zlostavljače obavezno i prijavi Instagramu. Jer netko drugi može biti sljedeća žrtva, a ti to možeš spriječiti! Nikako se ni za koga nemoj slikati, davati svoj broj, adresu ili druge osobne podatke, niti mu nemoj odgovarati. Sve njegove profile prijavi jer ga se mora zaustaviti. Ako ti zbog svega toga bude teško, razgovaraj s roditeljima ili nekom drugom odraslom osobom u koju imaš povjerenja, a ako bude potrebe, slobodno nazovi Hrabri telefon kako bi ti educirani stručnjaci mogli pomoći da se nosiš sa svime. Drži se i sretno!

Veronika Rosandić