Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Pitaj Stručnjaka

STRUCNJAK

Pre godinu dana sam unela telefon sa sobom dok sam se kupala, na telefon je palo malo kapljica vode gde je on zablokirao i ušao u kameru, videla sam sebe golu bilo mi je jako cudno i ruzno i smesno. Pa sam se iz igre uzela slikat, ali nisam pomisljala na to da sam prostitutka ili ne znam ni ja. Slike su mi ostale u Mobitelu. Posle dva dana moja sestričina ih je videla poslala sebi i širila je celoj rodbini, i deci po školi. A meni je govorila kako sam ja te slike slala nekom i taj neko je prosledio svima. A ja dobro znam istinu. Posle godinu dana i dalje zivim u depresiji zbog toga, nemogu nista napraviti zato mi treba vasa pomoc!

Ana, 12

Draga Ana, hvala ti što si nam se javila. Žao nam je što se tako osjećaš, tvoja sestrična se jako ružno ponijela. Jesi li razgovarala s roditeljima o tome što se dogodilo i kako se zbog toga osjećaš? Ako želiš, možete prijaviti slučaj posjedovanja i distribucije dječje pornografije policiji. Policija može ući u trag svakome tko ima te fotografije ili ih šalje. Ako ne želiš prijaviti policiji, svejedno obavezno iskreno razgovaraj sa svojim roditeljima. Što se tiče depresije, bilo bi dobro da se obratiš školskom pedagogu/psihologu, a po potrebi i doktoru/doktorici opće prakse koji/koja će te uputiti dalje stručnjacima koji zajedno s tobom mogu prolaziti kroz sve teškoće i pomoći ti nositi se s njima. Drži se i sretno!

Pitaj Stručnjaka