Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Maša Zibar

MASHIN' THE BEAUTY

Slucajno sam jednom liku dala avoj broj a ne poznam ga.Znaci lik mi je iskocio i reko mi je da je kao on jedna moja frendica i da je "dobila" novi mob i kao da nema moj broj upisan a ja sam jos napisala kao "A zs mi se ne javis na svoj ig?"I onda mi je lik reko kao da je to acc od njenog prijatelja i poslala sam mu svoj broj a ni ne poznajme tog lika.I znam da je djete i da mi nece nista al me pece griznja savjest iz nekog razloga.

Glupa osoba, 11

Draga moja, hvala ti što si mi se javila! Baš mi je žao što si tako “nasjela” na njegovu prijevaru. Vjerojatno te ne peče grižnja savjest, nego se osjećaš prevareno i izigrano. I to s razlogom. Ovo što je on tebi napravio je obmana, i jedan je od oblika nasilja. Lažno se predstavio i izvukao od tebe privatne informacije. Zato moramo biti izrazito oprezni s kime komuniciramo online. Ono što možeš napraviti je zatvoriti svoj profil, tj. staviti ga na Privatno u postavkama na svom profilu. Tako ćeš biti sigurna da ti se mogu javljati samo tvoji prijatelji, a za prijatelje prihvaćaj samo one koje poznaješ u stvarnom životu. Nikada ne dijeli svoje osobne podatke poput adrese, broja mobitela i sl. s ljudima na internetu. Radije pričekaj da vidiš tu prijateljicu uživo, pa joj onda daj svoj broj. Ako te taj dečko bude gnjavio ili maltretirao, svakako ga prijavi, bez odgađanja, i reci sve svojim roditeljima. Drži se, sretno!

Maša Zibar