Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Pitaj Stručnjaka

STRUCNJAK

Nasla sam se u situaciji gdje mi netko nudi novac za sex, zelim uzvratiti ali ne fizickim nasiljem, kojoj instituciji da se obratim da bully snosi posljedice?

Sara, 17

Draga Sara, hvala što si nam se javila. Jako nam je žao što si u toj situaciji, ali svaka čast na hrabrosti što mu se želiš suprotstaviti. Drago nam je što si svjesna toga da nasilje nikad nije rješenje i što se želiš obratiti institucijama koje mogu poduzeti određene mjere. To je svakako policija, stoga ti savjetujemo da ga prijaviš policiji, a onda će policija poslati prijavu sudu, koji će mu odrediti sankcije. Ako ti je to ponudio online, bilo bi dobro da to prijaviš i Centru za sigurniji internet. U tom slučaju sačuvaj njegovu poruku/komentar, najbolje je da screenshotaš u slučaju da obriše. Drži se i samo hrabro! Sretno!

Pitaj Stručnjaka