Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Veronika Rosandić

VERONIKA ROSANDIC

Dosta vremena je prošlo od kada mi se javio jedan insta profil koji je objavljivao najljepše cure tako nešto. Taj profil mi se javio i govorio mi da sam debela, da kakav je osjećaj kupati se u fritezi, koliko dnevno pojedem masnoće, da sam krava pred klanje i slične jako teške uvrede. Ja sam na poruke odgovarala tako što sam im svaki put poslala poruku ,,Zar su vas tako kod kuće učili? Izrugivati se drugima jer nemate pametnijeg posla. To samo ljudi s manjkom odgoja rade." Nakon nekog vremena tako vrijeđanja su mi napisali ,,Krmačo debela, kakvu ćeš šamarčinu pobrat u školi samo se pazi. Svo salo će ti se trest." I bilo je više takvih slučajeva koji se dešavaju i dan danas. Nadam se da će mi pomoći tvoj savjet. Hvala.

tonka, 14

Draga tonka, hvala ti na javljanju i stvarno mi je žao što ti se to događa. Obavezno prijavi sve poruke i komentare koji sadrže prijetnje, uvrede i slično! Možeš ih screenshotati da ih sačuvaš kao dokaz, a pošiljatelje blokirati i prijaviti adminu. Takvo nasilje i neprimjerene sadržaje isto možeš prijaviti i Centru za sigurniji internet i policiji na Red button. Bilo bi dobro da o svemu ovome što si meni napisala popričaš s roditeljima, a možeš se obratiti i nastavnicima, razredniku/razrednici i školskom pedagogu/psihologu da spriječe te zlostavljače i zaustave to elektroničko nasilje za koje prijete da će prijeći i u fizičko. Ako sve ode još dalje, možeš ih prijaviti i osobno policiji! Drži se i sretno!

Veronika Rosandić