Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Imam prijateljicu koja mi je bila najbolja prijateljica jako dugo i odjednom se promijenila pocela me ponizavati u svemu sto radim i uvijek me je strah doci u skolu u nekoj odjeci ili nekom outfitu koji nije uobicajan za mene ali meni se svida jer se bojim da ce mi se rugati i da ce ga komentirati i smijati mi se, preko ljeta smo isle vanka skupa ali onda je naisao neki nas prijatelj i ona je ostala s njim dok sam ja sama isla tamo gdje smo skupa krenule, nekidan smo igrale odbojku u skoli i samo me gura jer zeli biti pored jedne djevojcice koja je popularna na tjelesnom se znalo dogadati da me gadaju loptom i jednom mi je odletilo u lice la mi je oko bilo crveno do kraja dana ne znam sta ostalima prica o meni ali od kada se ona druzi sa ostalima svi me nekako cudno gledaju isto tako je bilo i na eks ja sam bila sama dok su me svi ignorirali ali opet kada joj treba nesto pita mene i preko vikenda me zeove da se vozimo ne znam sta napraviti idemo u istu raz pa nmg ne obazirat se na nju

Kr, 14

Draga Kr, hvala ti što si mi se javila i žao mi je što se tako osjećaš. Ova platforma je namijenjena isključivo problemima sa cyberbullingom, ali savjetujem ti da iskreno razgovaraš o svemu ovome što si mi napisala s tom prijateljicom i onda ćeš saznati što se događa i zašto se tako promijenila na gore. Nadam se da ćete uspjeti lijepo razgovarati i vratiti staro prijateljstvo. Drži se i sretno!

Dennis Domian