Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Prijavljan mi je otac za fizicki i psihicko zlostavljanje mene,a on to ne zna.Bojim ga se i zeli da mu dodem za bozic ali prijava mu jos nije stigla.Strah me ako sazna da ce me ubiti

Ines, 17

Draga Ines, hvala ti na javljanju i žao mi je što si u takvoj situaciji, ali na ovoj platformi se bavimo isključivo problemom cyberbullinga. Obavezno obavijesti centar za socijalnu skrb o tome i reci da ga se bojiš. Nikako ne odlazi k njemu za Božić. Zajedno s majkom odi na policiju i tamo također prijavi svoj strah od oca zlostavljača, ili neka to učine djelatnici centra za socijalnu skrb. Obavezno odite na nadležni sud i zatražite zabranu pristupa kao i privremenu mjeru. Sud ima puno posla i treba dosta vremena da odluči o kazni za nasilje za koje je tvoj otac prijavljen, a dok oni ne odluče o tome, mogu mu dati tu mjeru koje se on mora pridržavati sve do presude. Ne znam možeš li to razumjeti. Ali svakako u centru za socijalnu skrb spomeni da želiš zatražiti privremenu mjeru i zabranu pristupa kako bi bila sigurna i zaštićena da ne smije doći po tebe niti da ti moraš ići k njemu sve dok se ne odluči kako će ga se kazniti za nasilje. Tako ti on neće smjeti ni prići jer će ići direktno u zatvor u slučaju da ti priđe i ti u tom trenutku pozoveš policiju. Ne boj se, on je taj koji će se bojati i koji se ima razloga bojati. Budi hrabra i drži se, i obavezno se obrati centru za socijalnu skrb već u ponedjeljak, najbolje je da odeš zajedno s majkom ili da ih nazovete. Moraš ih obavijestiti o tome što osjećaš, oni će ti pomoći! Žao mi je što se moraš nositi s tim, ali ti to možeš, to će sve proći i biti daleko iza tebe jednog dana. Budi jaka, vidjet ćeš da će sve dobro završiti! Ako ti bude jako teško, slobodno nazovi Hrabri telefon ili im se javi na chatu da popričate o svemu i da ti pomognu nositi se s tim. Drži se i puno sreće ti želim!

Dennis Domian