Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Maša Zibar

MASHIN' THE BEAUTY

Neki ćovijek(ima oko 50 godina)me stalno zove na telefon i šalje proste poruke,piše mi da me gleda kroz prozor,da me ćeka na vratima..Nakon par tjedana me stvrano našao i...i ajmo reći silovao me.Ja sam pobjegla i plakala.Nisam to nikome rekla osim tebi Mašo..

Petra, 12

Draga Petra, hvala ti na javljanju i povjerenju. Užasno mi je žao što si žrtva jednog takvog bolesnika. Moraš to reći roditeljima jer ga se mora spriječiti da to čini dalje, i tebi i drugima. Moj savjet ti je da budeš hrabra i prijaviš ga policiji za pedofiliju. Molim te, budi moj heroj i učini to! Možeš zamoliti roditelje da to učine umjesto tebe ako je tebi to preteško ili previše neugodno. S roditeljima moraš o tome otvoreno razgovarati čim prije, obavezno! Znam da će ti biti neugodno, ali vjeruj mi da oni to moraju znati jer će ti pomoći da ga se riješiš i da će te obraniti i pomoći ti. Molim te javi se ukoliko budeš trebala još neki savjet oko toga. Ovo se ne smije događati i obavezno nekome reci što ti se dogodilo… voli te puno Maša!

Maša Zibar