Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

E pa ovako,ovo nije vjezano za cyberbullying ali znam da si ti bio u depresiji i još uvjek si valjda jer te pratim na YouTubeu i jako si mi drag.Moja priča počinje u 1. ili 2. razredu osnovne kada me je jedna djevojčica sa još nekim curama opkolila ispred škole i krenule da me vredjaju i ne znam sto jos i tu je sve počelo i ja sam se tad kao *pomirila* sa tom djevojčicom ali meni je to zauvjek ostalo.Onda u 3.razredu su dva dječaka krenula da me zezaju zato sto imam šiške i tad su svi počeli da me zezaju i to je trajalo do 4.i malo 5. razreda.I sad me ponekad zezaju ali nije toliko strašno, ali imam ja još jedan problem svi me ogovaraju iza ledja i jako je bolno i ne mogu to ignorisat jedan je došao kod mene doma i druzili smo se norm i ja kod njega i onda je jednoj djevojčici reko njena kuća je sva prljava (a nije) i to sve i neki drugi su me ogovarali kao vidi ovu ovo ono ali ja imam predobre prijateljice koje jako volim ali imam osjećaj ponekad da ću bit u depresiji.. pomozi mi ly

Janja U., 11

Draga Janja, hvala ti što si mi se javila i jako mi je žao što se tako osjećaš. Super je što imaš tako dobre prijateljice, ali ipak bi sve ovo trebala podijeliti i s nekim odraslim. To mogu biti tvoji roditelji ili neka druga odrasla osoba u koju imaš povjerenja. U mom slučaju je to bila moja majka s kojom sam lakše prebrodio sve kroz što sam prolazio. Inače, ova platforma je namijenjena isključivo pitanjima i savjetima iz područja cyberbullinga, ali savjetujem ti da se, ako imaš priliku, svakako obratiš i psiholozima koji ti sigurno mogu pomoći. Možda ti za početak i školski pedagog/psiholog mogu pomoći, ne treba te biti sram obratiti im se jer su oni stručnjaci koji rade u školama kako bi vam pomogli. Ako želiš, možeš nazvati Hrabri telefon za djecu na broj 116 111 koji je otvoren svaki radni dan od 9 do 20 sati. Ako ti je lakše tipkati, možeš im se javiti i putem chata koji je otvoren svaki radni dan od 15 do 19 sati. Drži se i sretno!

Dennis Domian