Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Na instagram mi se javio neki covjek i poceo me je ispitivati o privatnim stvarima (o seksu) i tako a ja sam naravno pre mlada za to. Nakon toga mi je poslao uznemirujuću fotografiju na kojoj je muško "spolovilo". Jako sam se uplašila.Nakon toga je počeo s mojim osobnim pitanjima (di živim, koje sam godište itd.)Ja sam samo Ignorirala i blokirala ga. Nakon sto sam ga blokirala javio mi se na njegovom drugom profilu i sve isto se dešavalo, stvarno neznam šta da radim, molim za savjet! Unaprijed hvala :)!

Ana, 14

Draga Ana, hvala ti što si mi se javila i žao mi je što te taj bolesnik uznemirava. Drago mi je da si znala da ga trebaš blokirati, svakako blokiraj i drugi profil i svaki novi ako ga bude. Ne odgovaraj mu, nego njegove poruke i fotografije screenshotaj kako bi mogla imati dokaz njegovog ponašanja. Obavezno ga prijavi adminu Instagrama, a možeš ga prijaviti i Centru za sigurniji internet i policiji na Red Button aplikaciji na stranici http://www.mup.hr. Kako se to više ne bi ponavljalo, savjetujem ti da odeš u Postavke na svom profilu i postaviš ga na Privatni kako bi sama mogla odlučivati o tome čije poruke i profile želiš prihvatiti, a tvoji će ti prijatelji i dalje moći slati poruke. Savjetujem ti da otvoreno razgovaraš s roditeljima o tome, a ako bude potrebe, možeš se obratiti i školskom pedagogu/psihologu ili nekoj drugoj odrasloj osobi u koju možeš imati povjerenja i pokazati im screenove. Drži se i sretno!

Dennis Domian