Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

STRUCNJAK

Postovani,kondtantno unazad 4 godine , netko(pretpostavljam tko( na badoo pravi moj profil stavi moju sliku te broj moba link vibera ..messengera te sadrzaj da ja trazim muskarce za sex,za neke druge aktivnisti te se u mojeime sa onima tko se javi dopisiva. On ugasi profil pa oped napravi novi slicnog sadrzaja, uglavnom u moje ime daje iglase za sex. Ista osoba u istom perijodu ima preko 100 profila sa kojima se pod laznim imenom javila meni sadrzajima da me suprug vara da ja njega varam itd sadrzaji da sam kurva vaka naka .. naravno ti svi profili su na blok listi ali osoba i dalje ne posustaje vec cetvrtu godinu. Mene strah objavit sliku sa djecom i to da netko vidi od poznatih oglase kakve ta osoba stavlja u moje ime . Po meni je to konstantno uznemiravanje no policija kaze da nema prijetnji opasnih po zivot te nece da se mijesaju a sramocenje i omalovazavanje kaze da ugasim profile sto jesamno ta osoba napravi profil u moje ime sa mojom slikom i dopisiva se. Imate li kakav savjet?

1105nemocna, 34

Poštovana, hvala Vam na javljanju i žao nam je što to prolazite. Savjetujemo Vam da problem prijavite policiji putem aplikacije Red Button na stranici www.mup.hr. Fotografije djece ni ubuduće ne objavljujte sve do njihove punoljetnosti, odnosno do njihovog osobnog pristanka jer se radi o kreiranju njihovog virtualnog identiteta u budućnosti. Držite se i sretno! Lijep pozdrav

Pitaj Stručnjaka