Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Pitaj Stručnjaka

STRUCNJAK

Slala sam bivsem gole slike i kajem se sad kad imam mozga i on idalje prijeti da ce ih objavit

Budala, 13

Draga moja, žao mi je što se to dogodilo, ali mogu ti reći da se njegovih prijetnji ne smiješ bojati. Moj savjet ti je da sve otvoreno ispričaš roditeljima i objasniš kako i zašto se to dogodilo. Znam da nije lako priznati pogrešku, ali kad vide da se kaješ i da si svjesna toga da si pogriješila, pomoći će ti. Zamolite bivšeg da pred vama obriše te slike, a ako ih je još nekome slao, neka ih zamoli da ih obrišu. Recite mu da ga možete prijaviti policiji za posjedovanje dječje pornografije ako ih ne obriše. Bilo bi dobro da razgovarate i s njegovim roditeljima. Ako slučaj izmakne kontroli, svakako se obratite policiji. A tebi ako bude teško, slobodno se javi Hrabrom telefonu i razgovaraj sa stručnjacima o svemu što te muči. Drži se i sretno!

Pitaj Stručnjaka