Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Pitaj Stručnjaka

STRUCNJAK

jednom me kontaktirao jedan decko preko instegrama i pitao me nesto oko kanala serbiangamesBL... nebitno, uglavnom na kraj me kad sam mu ja rekao cao i sretni blagdani poceo vrijedjati i psovati mi obitelj a pogotovo majku...Imate li mozda koji savijet za mene..Pozdrav iz Rijeke.

Tias, 12

Dragi Tias, hvala na javljanju. Žao nam je što ti se to dogodilo. Nažalost, ima puno bezobraznih i zlih ljudi online isto kao i u stvarnom životu. Dapače, u virtualnom svijetu im je još lakše biti bezobrazan jer ih ne vidimo, niti oni vide nas. To je jako ružno i neprihvatljivo ponašanje. Zapamti da se svaki oblik nasilja mora prijaviti, pa tako i ovaj. Zato je najbolje da ga prijaviš Instagramu, a njegov profil blokiraj, te nikad ne odgovaraj na takve provokacije i ne spuštaj se na tu razinu. Njegove poruke možeš screenshotati i pokazati svojim roditeljima ili nekoj drugoj odrasloj osobi u koju imaš povjerenja. Također, te poruke prijavi i na Red Button i Centru za sigurniji internet. Nadam se da ti se takvo iskustvo više nikada neće ponoviti jer nitko ne zaslužuje da ga se vrijeđa i takvo ponašanje ne smijemo smatrati normalnim jer to nije normalno. Drži se, sretno!

Pitaj Stručnjaka