Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

STRUCNJAK

E cao, ovako imam jako jako mnogo problema. Odakle da počnem, nasilje, tuča,prijetnja i tako. Za ovo sma čula od jedne cure koja sudjeluje u pomoć u ovakvoj situaciji. Ovako prije prije 5mjeseci poslala sam momku polu golu sliku ( u smislu ne golu),posle toga hodali smo smao 2 dana i prevario me rodicom naravno prešla sam preko toga i odlučila da budemo prijatelji.Najzad nisma znala da ima tu sliku prijetio mi je preko neta,govorio kako će to podjeliti na svoj story sto je i uradio hvalio se drugovima čak i lagao da je spavao samnom.Sve sam pokušala da prestane nudila sma mu sve da prestane s tim i da izbriše ali ne on je tražio da spavam s njim ja naravno nisma htjela,nije zbog godina već godine nisu bitne neg jesili spreman ili ne.Čak su me maltretirali uzivo tukli i nazivali ogadnim riječima nisma htjela nikom reci od svoji jer bi nastao užas. On ima 17 godina a ja 15,prijetila sma da ću reci njegovima ali ne pomaze.Ne znam šta da uradim

Adelita, 4

Draga Adelita, hvala na javljanju. Jako mi je žao što si u takvoj situaciji. Taj sadržaj na internetu obavezno prijavi adminu platforme na kojoj je objavljen da bi se taj neželjeni sadržaj uklonio. Savjetujem ti da ga screenshotaš, isto kao i sve poruke u kojima ga moliš da to obriše i u kojima te on ucjenjuje, kako bi imala dokaze o svemu što se dogodilo. Budući da nakon toliko tvojih pokušaja i molbi da prekine i da ukloni tu sliku on i dalje ne posustaje, a sve to traje već toliko mjeseci, obavezno razgovaraj s roditeljima o tome i pokaži im screenove. Zajedno možete otići kod njegovih ili neka tvoji razgovaraju s njima. Ako se ni tako stvari ne riješe, obavezno odite na policiju i prijavite slučaj. Nitko te ne smije tako omalovažavati, ucjenjivati i uznemiravati! Nasilje ne smiješ tolerirati i svaki oblik nasilja mora se prijaviti. To znači da i ovo fizičko nasilje svaki put kad se ono dogodi moraš prijaviti, bilo roditeljima, školskom pedagogu/psihologu, ravnatelju/ravnateljici ili policiji. Drži se i sretno!

Pitaj Stručnjaka