Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Pitaj Stručnjaka

STRUCNJAK

Još davno sam objavila video na youtube gdje pjevam, to je pronašla jedna djevojka pa se to i proširilo. Prolazila sam jako grozan period, stalno sam plakala i ništa nisam jela. To nasilje je može se reći i prestalo. Ali opet kad se sjetim tog videa nije baš ugodan osijećaj jer je ostavio posljedice za mene. Bila bih jako sretna kada bih mogla izbrisati taj video a nemam podatke za prijavu na taj youtube kanal. Dakle treba mi pomoć od nekoga tko se u to razumije.

,, 14

Draga naša, hvala ti na javljanju i žao nam je što si to prošla. Molimo te da nikada više ne žrtvuješ pravilnu prehranu zbog problema kroz koje prolaziš jer to može dovesti do poremećaja u prehrani što će još više zakomplicirati stvari i bit će ti još teže izvući se iz svega i prebroditi probleme na pravilan i zdrav način. Kad se idući put zbog nečega budeš loše osjećala, razgovaraj s roditeljima ili nekom drugom odraslom osobom od povjerenja. Ako ti je to neugodno, obrati se školskom pedagogu/pedagoginji ili psihologu/psihologinji koji su educirani za rad s djecom i mladima i koji ti mogu pomoći da zajedno lakše riješite probleme. Nema potrebe osjećati strah ili nelagodu prema njima jer su oni tu zbog vas učenika. Što se tiče YouTube-a, ne brini, YouTube ima tvoje podatke, kao i tvoju e-mail adresu. U nadi da se sjećaš svog e-maila, odnosno da ga koristiš, savjetujemo ti da odeš na YouTube, te u gornjem desnom uglu klikneš Sign in ili Prijava, a onda na poveznicu Forgot Password ili Forgot Username. Potom upiši verifikacijski kod u kućicu točno onako kako se prikazuje, znači da moraš paziti da velika i mala slova budu jednaka kao što se prikazuju u kodu. Zatim klikni na Reset my password i YouTube će ti poslati pristupne podatke na e-mail adresu kojom si se registrirala na YouTube. Ako se svog e-maila s kojeg si uploadala taj video ne sjećaš, onda nažalost ne postoji mogućnost da pristupiš svom YouTube kanalu. Probaj komentirati taj video da vidiš hoće li ti obavijest o komentaru stići na e-mail. Ako stigne, onda je to sigurno ta e-mail adresa koju si koristila i tada. Ako ne, možeš jedino pokušati prijaviti video ili cijeli kanal adminima na YouTube-u i nadati se da će ga ukloniti. Ako otvoriš video preko mobitela, klikni na tri točkice u gornjem desnom uglu i onda na Prijavi. Sretno!

Pitaj Stručnjaka