Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

STRUCNJAK

prošle ili predprošle godine (ne sjećam se tačno) sam se zaljubila u jednog momka koji mi se previše svidjeo i povremeno smo se dopisivali i jednog dana me pitao da mu pošaljem sliku stražnjice i ja takva mlada,glupa i očito previše zaljubljena pošaljem mu sliku u kratkom šorcu i tako je on mene više puta pitao i ja sam njemu slala te slike kad god je tražio jer nisam htjela da se naljuti na mene ako mu ne pošaljem. nakon nekog vremena kad sam shvatila da sam ispala debil jer sam mu slala te slike, prestala sam pričati sa njim, i danas nakon godinu dana on se meni javio tj. poslao mi je neku sliku na instagram ali mi njegova poruka stoji u zahtjevima za poruku i ne mogu vidjeti šta je poslao ali predpostavljam da je poslao neku od tih slika koje sam mu ja slala (polugolu sliku). i moj drug iz razreda trenira fudbal sa njim i taj drug me pitao "jesi vidjela poruku od mog druga ifete?" (ifeta je neki nadimak od tog momka kojem sam slala te moje slike). i sad ne znam šta da radim

đela, 15

Draga đela, hvala ti što si nam se javila i žao nam je što si se našla u takvoj situaciji. Pohvalno je što uočavaš da nije bilo ispravno nekome slati polugole fotografije, a voljeli bismo i da znaš da nikada ne bi trebala nešto činiti zbog straha da se nekome nećeš svidjeti. Čini samo ono za što znaš i osjećaš da je ispravno i znaj da svatko može pogriješiti. Tako i sada učini ono što osjećaš da bi trebala, te ako saznaš da je zaista riječ o tim fotografijama, zamoli ga da ih obriše. Ako dođe do problema u vidu njegovog odbijanja da ih obriše, obavezno prvo razgovaraj s roditeljima i sve im otvoreno ispričaj, baš ovako kao što si nama i sigurni smo da će i oni to moći razumjeti i da će ti pomoći. U tom slučaju, a nadamo se da do toga neće doći, oni mogu razgovarati s roditeljima tog dečka i upozoriti ih na mogućnost da on te fotografije podijeli dalje drugima, te inzistirati da te fotografije obriše. Ako sve ode predaleko i bude ikakvih ucjena ili prijetnji, obratite se policiji i prijavite slučaj. Drži se i sretno!

Pitaj Stručnjaka