Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Hej Ema, obratila sam se tebi jer mislim da si doista ozbiljna i odgovorna i da znas odgovor i na ovo pitanje. Mozda i nije bullying ali je nešto što mene jako muči. Imam dečka sa kojim sam 6 mjeseci i kada postoji neki problem između nas ja ga želim mirno riješiti ali on se odmah “naživcira”, rekla sam mu da ga očito ja živciram pojavom i da mi to jako smeta jer užasno se osjećam kada mi to stalno govori i uz to se loše ponaša tada prema meni naravno ne tuče me ali bez razloga, rekla sam mu to ali kao da me ne sluša uopće jer misli da je uvijek u pravu i da sve najbolje zna. Jako sam ne sretna zbog toga zadnjih dana i smatram da mi ne daje dovoljno pažnje, a on je traži puno. Ne gleda uopće kako se ja osjećam i to mi najviše smeta. U vezi nam je inaće sve dobro samo je to razlog zbog čega često znam plakati i što mi je stvarno teško. Ako imaš savjet koji bi ti napravila i kako bi postupila molim te pomozi mi. Hvala puno unaprijed. Šaljem pusee tebi!

Miiiia, 16

Draga Mia, hvala ti na javljanju! Žao mi je što si u takvoj vezi i što patiš uz krivu osobu. Na ovoj platformi se bavimo isključivo problemom cyberbullinga, ali savjetujem ti da ne ostaješ u vezi koja je već sada zlostavljačka, s elementima nasilja i agresivnosti. Vidim da si pametna i zrela djevojka, i nadam se da ćeš uskoro pronaći svoju sreću! Znam kako te može smetati ponašanje osobe koja ti je jako draga, iz iskustva ti mogu reći da trebaš biti isključivo oko ljudi s kojima si maksimalno sretna i ispunjena! Život je jako kratak da bi ga trošila na ljude koji ne šire pozitivnom energijom! Sretno i mislim na tebe! <3 -Ema

Ema Luketin