Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Imam problem jer želim snimati za YouTube Pitala sam roditelje ali oni to ne shvaćaju ozbiljno ne znam kako da im to kažem da shvatit ali moja je želja time se bavit?

Rea, 10

Draga Rea, hvala ti što si mi se javila! Na ovoj platformi se bavimo isključivo temom cyberbullinga, ali savjetujem ti da pokušaš malo bolje objasniti svojim roditeljima zašto, kako i što bi voljela snimati za YT. Zamoli ih da ozbiljno razgovarate, odredite vrijeme kad ćete moći u miru razgovarati i tada im prezentiraj sve onako kako si to zamislila. Predloži im plan prvih nekoliko objava za početak. Možda već sada znaš što bi voljela snimati, koliko dugo bi trajale snimke, koliko često bi ih objavljivala i slično. Ako ne naiđeš na podršku roditelja ni nakon tako ozbiljnog razgovora, onda je ipak bolje da za sad još ništa ne snimaš. Zapamti da roditelji uvijek žele samo dobro za tebe i ako smatraju da to trenutno nije dobra ideja, poslušaj ih. A ako ti ipak dozvole, onda već imaš svoje prve vjerne pratitelje! Neka ti pomognu u snimanju i izradi i neka se subscribaju na tvoj kanal. Iz iskustva mogu ti reći da je početak najteži! Ostalo ide sve vrlo lako.. Samo je bitno da to radiš iz ljubavi ne zbog subscribera! Sretnoo! 🙂 -Ema

Ema Luketin