Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

STRUCNJAK

Dobar dan, imam jedan problem. U ljeti sam se dopisivala sa jednim dečkom kojeg znam jako dugo godina, ali prije ljeta se nismo dopisivali. Vidjeli smo se puno puta u gradu, ali ništa posebno. U ljeti smo se počeli dopisivati i on je mene tražio da mu šaljem nepristojne(gole) slike. Nije mi baš bilo svejedno, ali nisam to napravila. Od ljeta se dosta dugo nismo čuli i vidjeli smo se u ponedjeljak u gradu. Došao je sa svojom sestričom tj. mojom frendicom. Opet sno se počeli dopisivati i vjerovatno ćemo se u nedjelju vidjeti. Počeo me opet moliti za slike, ali ja to nemogu prihvatiti. Dečko je sladak i sve, ali u toj situaciji mi se ne svida.

mare, 15

Draga mare, hvala ti na javljanju. Laknulo nam je kad smo pročitali “ali nisam to napravila”. Bravo, pametna si, odgovorna i zrela djevojka i svaka ti čast na tome! Nemoj se nikada spuštati na taj nivo. Sexting je sve više prisutan među mladima, ali problem je što često završi tako što dečko onda djevojku ucjenjuje da će objaviti njezine gole slike svima ako ne učini nešto što on želi. Često dolazi i do prijetnji. Zato je pametnije nikada ne slati takve fotografije jer jednom kad se pošalju, onda ih netko drugi posjeduje i može s njima učiniti svašta. Nakon toga djevojka može tužiti dečka na sudu ili prijaviti policiji, ali ti već znaš da se u takvu situaciju uopće nema potrebe dovoditi, i zato još jednom – bravo! Kažeš da ti se u toj situaciji taj dečko ne sviđa, a to je upravo zato što ti ta situacija stvara osjećaj nelagode i odbojnosti, odnosno zato što osjećaš da to nije ispravna stvar za učiniti. Savjetujemo ti da mu to iskreno kažeš i objasniš na lijep način, a on će to razumjeti ako je bar približno dobar kao ti. Isto tako, bilo bi dobro da otvoreno razgovaraš i sa svojim roditeljima o njemu i da oni znaju s kim se dopisuješ i nalaziš. Sretno! 🙂

Pitaj Stručnjaka