Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Zdravo. Poslala sam ti već svoj problem ali imam još jedan problem što se tiče bullyinga preko interneta. Nadam se da nije problem što dva puta šaljem. Ovako kad sam bila 1 razred srednje škole djed mi je umro. I nekoliko dana kad sam se vratila u školu počeli su me provocirati u vezi djeda i dan danas me s tim zezaju. Stalno govore da mi je djed loš i da ću biti pokopana s njime i stvarno sam bila jako tužna jer djed mi je bio najvažniji nego mama i tata jer puno sam ga voljela. Nadam se da mi možeš dati neki savjet.

Petra, 18

Draga Petra, jako mi je žao zbog tvog djeda – zaista je jako ružno to što tvoji kolege iz škole govore i vjerujem da ti je teško zbog toga. Moj je savjet isti kao i za prethodni slučaj – svakako bi nekome za to trebala reći, a sve te komentare koji se pojavljuju na internetu prijaviti administratoru stranice kako bi ih uklonio. Ako se to nastavlja i u školi, prijavi razredniku / razrednici ili školskom psihologu / psihologinji kako bi ti pomogli. Bitno je samo da maltretiranje ne trpiš već da nekome kažeš za njega, vjeruj mi da je lakše kada imaš nekoga s kime ćeš razgovarati o tome što te muči. Znam kako ti je, bila sam u tvojoj koži, ali možeš ti to! Mislim na tebee <3 -Ema

Ema Luketin