Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

u školi su me počeli zezati i rugati mi se te su počeli na raznim drustvenim mrežama raditi moje lažne profile i fotošopirati moje slike a nakon svega toga počela sam dobivati prijeteće poruke putem instagrama sa također lažnih profila gdje kada bih pročitala poruku ili odgovorila s istog profila bi me izvrjeđali a zatim blokirali.. počeli su mi prijetiti kako će netko nauditi mojim prijateljima ako se ne nađem s njima..našla sam se s njima jer sam bila sama u svemu i nisam znala što drugo napraviti jer također nisam smjela nikome reći..kada smo se našli tamo je bila grupica dečkiju od prilike u dobi od 16 do 19 godina i prijetili su mi da ako se ne skinem i napravim ono što žele da me citiram " istući na mrtvo ime" i da,nisam htjela to napraviti i istukli su me, prijetnje i dalje traju a bojim se ikome reći jer ne želim druge dovoditi u opasnost..

Lena, 13

Draga Lena, strašno mi je žao što ti se to dogodilo! Svaki oblik nasilje se mora prijaviti, a ovo što se tebi dogodilo je kazneno djelo za koje te potičem da prijaviš policiji. Obavezno razgovaraj s roditeljima o tome i reci im sve što se dogodilo, ovako kao što si meni, te zajedno prijavite slučaj policiji. Lažne profile i fotošopirane slike, kao i poruke s prijetnjama i uvredama, obavezno screenshotaj kako bi ih mogla pokazati policiji. Drži se i sretno! Uvijek postoji bolje sutra, i sve će biti ok! -Ema <3

Ema Luketin