Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Kad sam imala oko 8 godina, roditelji su se razveli i živila sam s mamom i bratom. Jednog jutra mamu je nazvao tatin prijatelj i rekao da je moj otac preminuo. Od tada mi se život okrenuo za 24 °. Svaki put kad čujem dijete kad izgovori riječ tata sjećam se svog oca kog nema skoro 3 godine. Osjećam veliku prazninu u duši u kojoj je on bio. Kad me netko pita kako se zove moj otac, jednostavno ne znam što bih rekla. . Nisam čula tu riječ gotovo 3 godine i jako mi nedostaje. Ne mogu se složiti s činjenicom da ga više ne vidim, da više ne mogu biti u naručju. Zbog toga sam naucila cijeniti ljude koje imamo jer nitko ne zna kada bježi od nas. U školi su govorili i svi su me šalili. Ne znam što bih.Morala sam ovo podijeliti sa tobom Ema,morala sam reci sta osjeacam.P.s sorry ako ne razumes neke reci.

Nevena, 11

Draga Nevena, hvala ti na javljanju, razumijem sve riječi, ne brini. Jako mi je žao zbog tvog tate i zbog tebe što se tako osjećaš. Potičem te da se obratiš školskom pedagogu ili psihologu jer su to stručnjaci koji su educirani za rad s djecom i mogu ti pomoći pronaći načine kako da se nosiš sa svime i kako da se bolje osjećaš. S njima možeš razgovarati otvoreno i iskreno i bez straha. Puno si jača nego šta misliš! Hvala ti na javljanju i mislim na tebe <3 -Ema

Ema Luketin