Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

STRUCNJAK

Je li u redu da majka ima pomaknutu agresiju na svoju djecu? Majka mi radi kao gradevinski inspektor i sudski vjestak u Neumu..S obzirom da zivi u Neumu stvarno dosta nacionalnosti uvijek se dogadaju neki konflikti u vezi gradevina, tako da sve spada na nju i policiju..Ona kao posrednik je u velikom stresu i sve to razumijem ali nema smisla da dode kuci i bude nerazumljiva prema nama jer navodno nikome nije tesko kao njoj, ali puno teze je kada u vremenu kada se tek zapravo pronalazis, nemas zapravo nikoga sa kim bi pricao jer majku uvijek ili boli glava ili je umorna...Nikada nisam sa njom, u svojih 15 godina, sjela i pricala bilo kakve stvari u vezi razbibriga/gluposti ili jok cak rekla tajne:)) a mi djeca imamo i previse toga..Emotivno je nedostupna oduvijek i to je pretesko za trpit, a oca kao da nemam:)) Sva pamet svijeta pokupljena, a nigdje skole zavrsene.Zivi na novcima pokojnih roditelja i nista ne radi u zivotu (citajte kafic/opijanje i dolazak kuci na jelo i spavanje).

Petra, 15

Draga Petra, hvala ti na javljanju i jako nam je žao što se nalaziš u takvoj situaciji. Vidimo da si vrlo zrela djevojka za svoje godine, da si jako pametna i razumna, ali mi se kao stručnjaci za medije ne možemo baviti problemima druge prirode. Zato ti savjetujemo da se obratiš školskoj stručnoj službi (pedagogu ili psihologu). Oni su stručnjaci koji su educirani za rad s djecom i znaju kako ti pomoći, usmjeriti te i pružiti ti podršku. Ne boj se i ne srami se obratiti im se jer su oni tu za vas učenike. Ovo izgleda kao jedan nepravedan i nezdrav odnos između tvojih roditelja gdje zbog neodgovornosti oca ispašta majka koja je zbog toga preopterećena poslom i obvezama, a posljedično trpi i dijete. Ti najbolje znaš kakva je situacija, pa ako procijeniš da ima potrebe za promjenom, obrati se Centru za socijalnu skrb koji je nadležan za mjesto u kojem živiš. Drži se i sretno!

Pitaj Stručnjaka