Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Magic Leon

LEON ZILAVI

Bok Leon! Vec te dugo pratim i imam povjerenja u tebe. Mjesecima trpim cyberbullying od strane jedne cure, vise puta mi je rekla da se bacim s mosta i jako me kritizira u vezi mog izgleda. Ima brata, on ju stiti i oboje mi svasta govore. Pricala sam s mamom ali njezini savjeti ne djeluju dugo. Molim te, pomozi mi zbilja ne znam sto da radim. Tvoja Rina

Uljevic, 13

Draga Uljević, hvala ti što si se javila i zatražila pomoć od mene. Dobro je što si mami rekla sve, vjerujem da ti ona može biti najveća podrška i uvijek ti pomoći. Nemoj trpjeti nasilje već sve te uvrede prijavi administratorima stranice kako bi se sadržaj uklonio (ako se vrijeđanje odvija putem društvenih mreža) i ako se radi o školskim kolegama svakako za to reci svojoj razrednici. Vjerujem da imaš još puno prijatelja koji su tu za tebe i koji ti mogu pomoći u ovoj situaciji. Pokušaj zanemariti sve te ružne komentare i okruži se s ljudima za koje znaš da im je stalo do tebe. Ako se vrijeđanje i dalje nastavi, sve slučajeve elektroničkog nasilja možeš prijaviti i policiji putem aplikacije Red Button koju možeš pronaći na http://www.mup.hr. Za kraj poruke, hvala ti što me već duže vremena pratiš i što si se baš meni javila. Nadam se da sam ti uspio pomoći i da ćeš pronaći izlaz iz ove situacije. Drži mi se i sretno :)

Magic Leon